- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Čudo od deteta: Devetogodišnja Alisa upisala fakultet u Moskvi

© Sputnik / Vladimir Viatkin / Uđi u bazu fotografijaMoskovski državni univerzitet Lomonosov
Moskovski državni univerzitet Lomonosov - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Devetogodišnja devojčica Alisa Tepljakova položila je maturu i prijemni ispit i primljena je na Fakultet za psihologiju Moskovskog državnog univerziteta.
Devojčica nije mogla da se upiše na budžet, ali roditelji nisu hteli da propuste priliku da njihova ćerka studira na jednom od najboljih univerziteta u Rusiji. Alisa će za prvu godinu platiti 5.400 dolara.
Na Dan znanja, koji se u Rusiji slavi 1. septembra, Tepljakova je dobila indeks. Sa devojčicom su na događaj došli roditelji, braća i sestre. Njen otac Evgenije izjavio je da se devojčici veoma dopalo na fakultetu.

„Pokazali su nam razne eksperimente. Deca koja su upisana u prvu godinu učestvovala su u kvizu i odgovarala na razna pitanja o Moskovskom državnom univerzitetu. Alisa je osvojila i narukvicu“, saopštio je Alisin otac za list „Moskovski komsomoljec“.

Evgenije je dodao da mu je želja da ćerka spokojno provodi dane na fakultetu. On ne želi da stalno govori o životu devojčice, ali je priznao da će joj pomagati u učenju, jer je i sam diplomirao na Fakultetu za psihologiju na Moskovskom državnom univerzitetu.
Pored Alise porodica ima još šestoro dece. Četvorogodišnja Tera je ove godine pošla u školu, Leja koja ima pet godina završava četvrti razred, a sedmogodišnji Hejmdalj je već sa pet godina osvojio nagrade u mnogim predmetima na školskoj olimpijadi. Ove godine je Alisin brat položio malu maturu i upisao deveti razred.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala