- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zašto Putin nema naloge na društvenim mrežama

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir putin tokom posete Koordinacionom centru Vlade Rusije
Predsednik Rusije Vladimir putin tokom posete Koordinacionom centru Vlade Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi da neko umesto njega vodi naloge na društvenim mrežama, a nema vremena da to radi sam, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Putin nema naloge na društvenim mrežama. On je sam odgovarao na to pitanje i govorio da nema vremena da vodi naloge na društvenim mrežama. On ne želi da to neko radi umesto njega, smatra da je to pogrešno“, objasnio je Peskov tokom obrazovnog maratona „Novo znanje“.

Jedan od učesnika maratona je skrenuo pažnju na to da se omladina danas informiše prvenstveno sa društvenih mreža, a tamo je teško da se pronađu zvanične informacije koje su objavile vlasti.
Peskov je podsetio da su Kremlj i vlada sve prisutniji na društvenim mrežama.
„Ako nas nema dovoljno, poboljšaćemo se“, dodao je portparol.
U okviru obrazovnog maratona, Peskov je takođe izjavio da će u bliskoj budućnosti nepoznavanje bar jednog programskog jezika biti isto kao da čovek ne zna da čita ili piše.
„Ranije se digitalizacija ipak više odnosila na oblast egzaktnih nauka, a danas je obuhvatila sve oblasti… Danas se ni humanističke nauke, ni humanistička oblast našeg života, bilo da se radi o kulturi, sportu, bilo čemu – ne mogu zamisliti bez digitalizacije, bez digitalnih platformi, bez računarskih aplikacija, bez aplikacija za mobilne telefone koje koristite“, priznao je Peskov, istakavši da će biti nemoguće da se bez osnova programiranja realizuju neke ideje, bilo da se radi o egzaktnim ili humanističkim naukama.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2020
Putin: Rusiju očekuje digitalna transformacija, stižu zakoni o veštačkoj inteligenciji
XV юbileйnый Vserossiйskiй forum-vыstavka Goszakaz - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2020
Putin: Rusija spremna da postane lider u digitalizaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala