- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ustav i Dejton jasno preciziraju ko je ko: Čović odgovorio Komšiću

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICČlan Predsedništva BIH Dragan Čović
Član Predsedništva BIH Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Ustav Bosne i Hercegovine jasno precizira konstitutivne narode i njihovo legitimno predstavljanje kao osnov Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u BiH Margaret Ueber.
Čović, koji je i predsednik HDZ-a BiH, istakao je i stavove o svim otvorenim pitanjima, posebno na nivou visokih političkih susreta u vezi sa Izbornim zakonom BiH, te neophodnosti uklanjanja svih oblika diskriminacije i pokušaja dominacije.
On je naglasio da je obaveza i ključni spoljnopolitički prioritet – politički dogovor i održivo rešenje koje približava BiH punopravnom članstvu u EU, uz pojačan dijalog svih političkih predstavnika, te uključenost i medijaciju, pre svega EU i njenih institucija, saopšteno je iz HDZ-a BiH.
Na današnjem sastanku u Domu HDZ-a BiH u Mostaru Čović i Ueberova izrazili su zadovoljstvo zbog strateškog partnerstva BiH i Nemačke, uz jačanje i podizanje takve saradnje na još viši politički i diplomatski nivo.
Čović je izrazio zadovoljstvo zbog današnje posete Ueberove i prijateljskog razgovora, kao i razumevanja svih otvorenih pitanja koja trebaju obezbediti trajnu političku i institucionalnu stabilnost BiH.
Čović je istakao i snažnu opredeljenost i dalji napredak ka NATO savezu kao bezbednosnom okviru koji bi osnažio BiH i dao dodatnu dimenziju u ekonomskom i privrednom smislu u privlačenju novih investicija u različite oblasti, prenosi RTRS.
Željko Komšić  - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
REGION
Komšić: Odbaciti princip konstitutivnosti naroda u Bosni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala