- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji napravljeni brzi testovi za jota i lambda soj korone

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaLaborant radi na izradi brzih testova za virus korona
Laborant radi na izradi brzih testova za virus korona  - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Ruska Savezna agencija za biomedicinu razvila je brze testove za jota i lambda soj virusa korona, saopštila je direktorka Agencije Veronika Skvorcova.
„Razvijeni su brzi test-sistemi za određivanje konkretnih varijanti virusa, uključujući i novije delta i delta plus. Sada su izrađeni za jota i lambda i druge potencijalno opasne“, za koje postoji rizik da se prenesu na teritoriju Rusije, rekla je Skvorcova na Istočnom ekonomskom forumu.
Skvorcova je napomenula i da je sa početkom pandemije postavljen zadatak da se uspostavi sistem za epidemiološko praćenje u Rusiji. Konkretno, on je trebalo da se bavi nosiocima virusa i varijabilnošću patogena, kao i pokazateljima specifičnog imuniteta.
„Postavljeni zadatak omogućio je da se u proteklom periodu značajno promene oni sistemi za testiranje koji su razvijeni u martu-maju prošle godine. Sada su to brzi sistemi koji rade u roku od 20 minuta“, precizirala je ona.
Istočni ekonomski forum održava se od 2. do 4. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku.
Pročitajte još:
Efikasnost „Sputnjika Ve“ protiv delta soja ─ 83 odsto
Vodeći ruski stručnjak: Prirodni imunitet bolje štiti čoveka od korone, nego vakcina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala