- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sirene i ambulantna kola: Protest grčkih zdravstvenih radnika zbog obaveznih vakcina

© Sputnik / Fani CharisiProtest medicinskih radnika u Grčkoj zbog obavezne vakcinacije
Protest medicinskih radnika u Grčkoj zbog obavezne vakcinacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Stotine grčkih zdravstvenih radnika prošlo je danas centrom Atine i drugih grčkih gradova u znak protesta zbog novih vladinih propisa koji nalažu obaveznu vakcinaciju zaposlenima u državnom zdravstvenom sektoru.
Oni su protestovali uz pratnju više desetina ambulantnih kola sa uključenim sirenama.
Oko 400 ljudi okupilo se ispred ministarstva zdravlja u centru grčke prestonice pre nego što su se uputili ka parlamentu. Učesnici protesta navode da nisu protiv vakcinacije, ali se protive tome da one budu obavezne, objavio je AP.
Ukupno 5.895 grčkih zdravstvenih radnika koji rade u bolnicama, a nisu se vakcinisali, dobilo je ili će im biti uručena rešenja o suspenziji, nakon što je juče stupio na snagu vladin zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv korone svih zaposlenih u nacionalnom zdravstvenom sistemu, prenosi grčka Skaj TV.
Prethodno je komisija za suspenzije državnog saveta, najvišeg grčkog administrativnog suda, odbacila zahtev koji su podneli zaposleni u bolnicama da se obustavi sprovođenje vladine odluke koja nalaže vakcinaciju svih zaposlenih u nacionalnom zdravstvenom sistemu i suspenziju onih koji odbiju da to učine, objavio je Katimerini, prenosi Tanjug.
Protest u Atini zbog vakcinacije - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
REGION
Sukobi, suzavac i vodeni topovi na protestu protiv vakcinacije u Atini /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala