- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika bi mogla da proizvodi „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Američke farmaceutske kompanije pregovaraju o mogućnosti proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) za izvoz u treće zemlje, izjavio je šef Američke privredne komore u Rusiji Aleksis Rodzjanko.
„Juče smo se sastali sa predstavnikom Ruskog fonda za direktne investicije. Njihov veliki projekat ‘Sputnjik Ve’ sve više dobija međunarodno priznanje. Postoji čak i takav momenat da se nadaju da će početi proizvodnju u zemlji koja ne priznaje ‘Sputnjik Ve’, ali za izvoz u treće zemlje“, rekao je Rodzjanko za Sputnjik na marginama Istočnog ekonomskog foruma.
Odgovarajući na pitanje da li se sa američkim kompanijama vode pregovori za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“, on je potvrdio da se, između ostalog, vode pregovori i o tome.
„Sputnjik Ve“ je vakcina zasnovana na dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora koji je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“. Raspored vakcinacije predviđa uvođenje dve komponente preparata sa intervalom od tri nedelje. Smatra se da je čovek zaštićen 21 dan nakon dobijanja druge komponente.
Danas je „Sputnjik Ve“ registrovan u 70 zemalja, a ukupan broj stanovnika u zemljama koje su odobrile „Sputnjik“ je četiri milijarde ljudi, što je više od 50 odsto svetske populacije.
Istočni ekonomski forum održava se od 2. do 4. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala