- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Vakcina „EpiVakKorona-N“ je lakša za proizvodnju

© Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona "EpiVakKorona" koju je razvio ruski Državni naučni centar "Vektor"
Vakcina protiv virusa korona EpiVakKorona koju je razvio ruski Državni naučni centar Vektor - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Centar „Vektor“ planira da pređe na proizvodnju vakcine protiv virusa korona „EpiVakKorona-N“ posle proizvodnje „EpiVakKorone“, jer je novu vakcinu lakše proizvoditi, ali se ona za korisnika ni po čemu ne razlikuje, izjavila je Sputnjiku zamenica rukovodioca Centra Tatjana Nepomnjaščih.

„EpiVakKorona-N“ je i napravljena kako bi se proizvodila nakon vakcine „EpiVakKorona“. To je, ustvari, jedna ista vakcina. Razlika je samo u tehnologiji proizvodnje i u tome što se proizvodnja „EpiVakKorona-N“ lakše može povećati i lakše se proizvodi. Međutim, za korisnika ona se ni po čemu ne razlikuje od vakcine „EpiVakKorona“, rekla je Nepomnjaščik u okviru Istočnog ekonomskog foruma.

Ministarstvo Rusije je krajem avgusta registrovalo još jednu vakcinu protiv virusa korona „EpiVakKorona-N“.
Istočni ekonomski forum se održava 2-4. septembra na Dalekoistočnom federalnom univerzitetu u Vladivostoku. Osnovna tema ove godine su nove mogućnosti Dalekog istoka u svetu koji se menja. Generalni informativni partner foruma je „RIA Novosti“.
Izrada brzih testova za virus korona u laboratoriji Skolkovo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
RUSIJA
Rusija: Završena pretklinička ispitivanja još jedne vakcine protiv korone
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala