- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: „Severni tok 2“ je rusko-nemački doprinos ekologiji

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Projekat „Severni tok 2“ bi trebalo da se smatra ekološkim, jer će značajno smanjiti opterećenje za životnu sredinu u odnosu na postojeći gasovod, izjavio je predstavnik predsednika Rusije za zaštitu životne sredine, ekologiju i saobraćaj Sergej Ivanov na Istočnom ekonomskom forumu.

„U toku su beskonačne rasprave o ‘Severnom toku 2’ da je politički ili ekonomski projekat, ali se zaboravlja da je to i ekološki projekat. Cev koja se nalazi na dnu Baltičkog mora je 2.000 kilometara kraća nego cev gasovoda koji ide preko Ukrajine. Metal je drugačiji, jer je stari metal imao mnogo veću emisiju SO2“, rekao je Ivanov.

On je, takođe, napomenuo da je dva puta manji broj kompresora na novom gasovodu i da je to savremena oprema.
„Mislim da je ‘Severni tok 2’ rusko-nemački doprinos ekologiji, a ukrajinski gasovod ili treba modernizovati ili sve menjati ili će se on sam srušiti pre ili kasnije. Sa gledišta ekologije to su dva gasovoda koja se ne mogu upoređivati“, izjavio je Ivanov.
Istočni ekonomski forum se održava 2-4. septembra na Dalekoistočnom federalnom univerzitetu u Vladivostoku. Osnovna tema ove godine su nove mogućnosti Dalekog istoka u svetu koji se menja. Generalni informativni partner foruma je „RIA Novosti“.
Predsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden tokom sastanka u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SVET
Zelenski: SAD spremne da uvedu sankcije „Severnom toku 2“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala