- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uvedena vanredna situacija u Njujorku i Nju Džerziju /video, foto/

© Foto : Youtube/Eyewitness News ABC7NY/PrintscreenPoplava u Njujorku
Poplava u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Ulice i stanice metroa u Njujorku potopljene su, dok je Nju Džerzijem protutnjalo nekoliko tornada u nezapamćenom vremenskom haosu koji je doneo uragan Ida.
Njujorški odsek Nacionalne meteorološke službe SAD izdao je prvi put u istoriji upozorenje na opasnost od bujičnih poplava u tom gradu, dok je iz centrale te službe upozoreno na „ekstremno opasnu situaciju koja može biti pretnja životu“.
Pojedine njujorške ulice, stanovi, dvorišta, kao i stanice i tuneli metroa bili su u potpunosti potopljeni zbog veoma jake kiše.
Gradonačelnik Bil De Blazio proglasio je vanrednu situaciju zbog „istorijskog meteorološkog događaja“ i „brutalne poplave“. I guvernerka Kejti Hočul proglasila je vanrednu situaciju na nivou države zbog „katastrofalnog nivoa vode“.
Guverner susednog Nju Džerzija Fil Marfi takođe je proglasio vanrednu situaciju zbog lošeg vremena. Nju Džerzi je, pored poplave, pogodilo i nekoliko tornada, koji su napravili veliku štetu.
Loše vreme došlo je kao „oproštaj“ od uragana Ida, koji je pogodio istočnu obalu i napravio štetu u Luizijani, Misisipiju, i drugim državama SAD kroz koje je prošao, preneo je RT.
Uragan Ida - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
SVET
Najjači uragan od sredine 19. veka približio se američkoj obali, u toku evakuacija /video, foto/
Uragan „Ida“ pogodio Luizijanu - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
SVET
U naletu uragana ceo grad u Americi ostao bez struje, jedna osoba poginula /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala