Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Otvorena kovid bolnica u Novom Sadu

© Tanjug / JAROSLAV PAPZavršni radovi na novoj kovid bolnici u Novom Sadu
Završni radovi na novoj kovid bolnici u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Kovid bolnica u Novom Sadu, treća u Srbiji, posle Batajnice i Kruševca, otvorena je danas, četiri meseca posle početka izgradnje.
Bolnica će od sutra primati pacijente obolele od virusa korona.
Otvaranju kovid bolnice prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je poručila da su opremljenost i nega koja će moći da se pruži pacijentima na maksimalnom nivou, i da ne postoji ništa više što jedna država može da uradi, a zdravstveni sistem da pruži pacijentima da bi se sačuvali njihovi životi i zdravlje, prenosi Tanjug.
Brnabić je navela da je izgradnjom kovid bolnice Novi Sad dobio važnu stvar - ta ustanova biće opšta bolnica kada prođe epidemija virusa korona.
„Korona će proći, koliko brzo zavisi samo od nas, ali od svih nas, od kolektivnog imuniteta društva, koji ne možemo da steknemo bez vakcinacija“, rekla je Brnabićeva i još jednom apelovala na sve da se vakcinišu.
Otvaranju kovid bolnice prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Kovid bolnica na novosadskom Mišeluku prostire se na 19.500 kvadrata, imaće 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.
U izgradnju bolnice investirano je 3,9 milijardi dinara, i oko 17 miliona u opremu, rekla je premijerka Ana Brnabić.
Izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Veliko gradilište iz vazduha: Izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala