Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Otkrivena velika prevara u Dražinom domu u Ivanjici

© Wikipedia/Saša ŠljukićSpomenik Draži Mihailoviću i Dražin dom u Ivanjici
Spomenik Draži Mihailoviću i Dražin dom u Ivanjici - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Velika prevara, slična filmskim scenarijima otkrivena je u Dražinom domu u Ivanjici – za sada nepoznata grupa ilegalno je ušla u prostorije Doma, postavila opremu za rudarenje kriptovaluta i napravila štetu oko 20.000 evra.
U prostorijama Dražinog doma u Ivanjici pronađeni su uređaji za rudarenje na internetu u vrednosti preko pet hiljada evra, koji su bili složeni u ručno pravljene ormariće i podešeni na daljinske komande. Celokupna oprema prikačena je na merno mesto izvedeno za eventualne potrebe grada, koje nije korišćeno pa samim tim ni evidentirano u Elektrodistribuciji.
Prevara je otkrivena kada su opštinski radnici pokušali da uđu u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje parkića tokom Nušićijade.
Ključ koji je namenjen za vrata donje prostorije nije otključavao bravu, što je probudilo sumnju. Nakon obijanja brave i ulaska u podrum Dražinog doma radnici su ostali zatečeni prizorom. Čitava prostorija bila je oblepljena trakom kako se ne bi videlo šta se unutra događa. Temperatura u prostoriji bila je veća od 40 stepeni jer su sve mašine radile punom parom. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a istraga je u toku, piše ivanjički portal Infoliga.
Prema saznanjima tog lokalnog medija, na brojilu na kom je bila prikačena oprema za rudarenje potrošeno je preko 55.000 kilovat sati struje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala