- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Od sutra prijavljivanje za subvencije za solarne panele

© Fotolia / svitekdSolarni paneli
Solarni paneli - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će sutra biti raspisan prvi javni poziv za subvencionisanje građana za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije a da se prvi ugovori mogu očekivati za mesec dana.
Ona je objasnila da se će se program sprovoditi po istom modelu kao i javni poziv za zamenu stolarije.
„Što znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani. Očekujem da u narednih mesec, do mesec i po dana, građani mogu da potpišu prve ugovore sa jedinicama lokalnih samouprava”, rekla je ona.
Najavila je da je planirano da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije, a da će u narednoj godini biti nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela, prenosi Tanjug.
„Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije, a javni pozivi upravo treba da doprinesu tom cilju. Hoćemo da vidimo u narednih nekoliko godina na krovovima zgrada i kuća više solarnih panela i da više koristimo zelenu energiju”, poručila je ona.
Prozor - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
EKONOMIJA
Počinju konkursi za zamenu stolarije: Ko ima pravo na 430 evra subvencija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala