- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Na kojoj strani se nalaze politički ekstremi u Crnoj Gori? I Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Crna Gora se priprema za dolazak patrijarha Porfirija i ustoličenje mitropolita Joanikija. Turski predsednik tvrdi da je spreman da prihvati Dodikov predlog i posreduje u BiH, a Džaferović traži od Šmita da smeni Dodika. Ono što su svi videli na jedan način, Bajden je video potpuno drugačije - evakuaciju iz Kabula ocenio je kao “izuzetan uspeh”.
Na ove teme svoje mišljenje u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” daje orijentalista, filolog, islamolog, književnik i diplomata koji je službovao u Vatikanu, Turskoj, Azerbejdžanu i UNESKO prof. dr Darko Tanasković.
Pitamo ga kome odgovara zamena teza da se proglašava za uvredu ustoličenje tamo gde se organizovalo vekovima, a da predsednik države Milo Đukanović štiti Ustav oslobađajući Cetinje od SPC? Šta pokazuje izjava crnogorskog ministra unutrašnjih poslova da policija ne može građanima da garantuje sigurnost na Cetinju? Koji je motiv turskog predsednika da posreduje u BiH? Traži li Amerika novi front na Bliskom istoku? Da li bi bio uvođenje odrednice „Vojvođanin” u budućem popisu stanovništva opasan presedan?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Od četvrtka do četvrtka, 02.09.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala