- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapadu odgovara Ukrajina koja će stalno lajati na Rusiju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Zapad ima koristi od Ukrajine koja će „stalno lajati na Rusiju“, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Predsednik (Ukrajine Vladimir) Zelenski već je izjavio da ‘ako smatraš da si Rus u Ukrajini, odlazi odatle u svoju Rusiju’. To je zvanično izjavio u jednom intervjuu. I ćutanje Zapada ga izdaje, znači da im je važno da takvu Ukrajinu, koja će stalno lajati na Rusku Federaciju, drže pod svojom kontrolom“, rekao je Lavrov obraćajući se predstavnicima sportskog društva Sverdlovske oblasti.
Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da će Rusija sačekati ocene nacionalističkih izjava ukrajinskih političara od evropskih zvaničnika i predstavnika međunarodnih organizacija. U saopštenju je navedeno da „zabrinutost izaziva politika Ukrajine za nametanjem ideologije nacionalne netrpeljivosti, pre svega prema Rusima“.
Početkom avgusta je poverenik za zaštitu državnog jezika Ukrajine Taras Kreminj pozvao sve stanovnike Ukrajine koji ne govore ukrajinski da napuste zemlju. U intervjuu objavljenom 5. avgusta, predsednik Zelenski je Rusima predložio „da potraže sebi mesto u Rusiji“. „Za takvo izazivanje međunacionalne mržnje u zemljama EU, kuda sadašnje vlasti u Kijevu toliko teže, postoji pretnja krivičnom odgovornošću“, podsetilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Pročitajte još:
Lavrov izrevoltiran zbog Zelenskog: „Sluga naroda“ – tera narod?
Lavrov: Svaki novi kijevski režim sve beznadežniji i beznadežniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala