Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbijednost

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zakazao je sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost za petak 3. septembar.
Premijer je predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost Milanu Kneževiću uputio dopis u kojem se navodi da saziva sjednicu.
“Na osnovu člana 4 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost sazivam sjednicu Vijeća ta petak 3. septembar sa početkom u devet sati u zgradi Vlade Crne Gore. Predlog dnevnog reda: analiza aktuelne bezbjednosne situaciji i razno”, navodi se u dopisu kojeg je premijer uputio Kneževiću.
Podsjetimo, 23. avgusta je održana prethodna sjednica Vijeća na kojoj je konstatovano da je situacija redovna, stabilna i mirna.
Vijeće je tada uputilo javni apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori, da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja, što se i nije dogodilo.
Ministar policije Sergej Sekulović je na jučerašnjem radnom doručku sa novinarima saopštio da on nikome ne može garantovati apsolutnu bezbijednost na Cetinju 5. septembra, što su mnogi protumačili kao znak slabosti, dok drugi ukazuju da policija ima načina da održi javni red i mir tog dana u prijestonici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala