Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Čuvar reda“ bliži se kraju: Srbi i Rusi prednjače /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićTakmičenje "Čuvar reda"
Takmičenje Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Takmičenje vojne policije „Čuvar reda“ bliži se kraju – na poligonu Beranovac u Srbiji održana je treća faza takmičenja, prenosi televizija „Zvezda“.
Za učesnike u takmičenju pripremljeno je mnogo prepreka koje su morali da savladaju. Jedan od izazova bio je test brzine oblačenja odela za hemijsku zaštitu.
Najvažnije je da se učesnik ne povredi, ali i da istrči celih sto metara preko zadimljenog polja. Nisu svi bili brzi i umešni. Nakon toga ih je čekala ekstremna vožnja, spasavanje ranjenika i završna faza – puškaranje na putu.
Poslednja prepreka bila je napad „terorista“ na patrolno vozilo. Ne samo da su takmičari morali da ih onesposobe, nego i da uhvate jednog od njih.
Najbolje rezultate ostvarili su domaćini takmičenja – Srbi. Ruska vojna policija je osvojila drugo mesto. Međutim, čeka ih još završna faza takmičenja – „Trka heroja" koja će odrediti ko je najbolji „Čuvar reda“.
Čuvar reda“ je takmičenje vojnih policija iz šest zemalja, koje je deo ruskih Međunarodnih vojnih igara. Srbija je ove godine prvi put jedan od ukupno 11 domaćina vojnih igara.
Ekipa Srbije na takmičenju Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
SRBIJA
Tročlane patrole srpske i ruske vojne policije na terenu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala