- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„ABBA“ ponovo na okupu – nove pesme, album i koncert /video/

© AP PhotoGrupa ABBA
Grupa ABBA - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
Pratite nas
Legendarna švedska pop grupa „ABBA“ ponovo se okupila. Posle četiri decenije objaviće novi album, a naredne godine održaće i digitalni koncert u Londonu.
Jedna od najvećih pop grupa svih vremena objaviće novi album Voyage (Putovanje) 5. novembra. „Hvala što ste čekali – vreme je da počnemo novo putovanje“, poručili su iz članovi grupe „ABBA“.
Kako bi obožavaocima prekratile muke čekanja do novog albuma, švedske pop ikone objavile su dve pesme odmah – I Still Have Faith in You i Don't Shut Me Down.
Album, za koji će morati da se sačeka malo više od dva meseca, jednostavno su nazvali Putovanje, jer, kako kažu, plove u neistražene vode.
„Uz pomoć naših mlađih verzija, putujemo u budućnost. Nije lako objasniti, ali ovako nešto nikada nije urađeno. Kada budete došli u arenu, videćete nas četvoro sa fantastičnim desetočlanim bendom. Iako lično nećemo biti na bini, izgledaće kao da jesmo zahvaljujući naporima kreativnog tima ILM“, rekao je Beni Anderson povodom vesti o koncertu koji je najavljen za mart naredne godine.
„ABBA“ je jedna od najuticajnijih grupa svih vremena i prodala je više od 385 miliona nosača zvuka.
Bend je sedamdesetih i osamdesetih dominirao muzičkom scenom i objavio kultne hitove poput Waterloo, Dancing Queen, The Winner Takes it All, Gimme! Gimme! Gimme! i mnogih drugih. Grupa se raspala 1982. godine, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala