Vesni Trivalić nagrada „Mija Aleksić“

CC BY-SA 3.0 / Aleksandar Letic / Vesna Trivalić
Vesna Trivalić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Nagrada „Mija Aleksić – biti glumac“ za izuzetan doprinos umetnosti glume za 2021. godinu pripala je Vesni Trivalić.
Vesnu Trivalić za ovogodišnjeg laureata nagrade „Mija Aleksić – biti glumac“ predložili su nosioci ovog vrednog priznanja Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić i Gordana Kičić.
Istaknutoj glumici nagrada će biti uručena tokom manifestacije „Dani Mije Aleksića“ u čast velikana srpskog glumišta koji je rođen u Gornjoj Crnući (Gornji Milanovac).
„Mija Aleksić je slavnom glumačkom karijerom zadužio zavičaj da mu se na adekvatan način oduži i da kroz festivalsku manifestaciju stalno obnavlja sećanje na njega, a ujedno da na buduće generacije prenese taj neverovatni životni i glumački duh koji ga je pratio i koji je ukorenjen u kulturnom nasleđu srpskog naroda“, rekao je Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac.
Ovogodišnja lauretkinja nagrade „Mija Aleksić“ smatra se jednim od pripadnica takozvane generacije Dvanaest veličanstvenih. Ostvarila je zapažene uloge u filmovima „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Lajanje na zvezde“, „Život je čudo“ i „Stado“, zatim u drami „Oktoberfest“, za koju je nagrađena „Zlatnom arenom“ na Filmskom festivalu u Puli, kao i u serijama „Metla bez drške“, „Policajac sa Petlovog brda“ i „Vratiće se rode“. Među njenim najvećim glumačkim dostignućima nalazi se i uloga Katarine Anđelić u seriji „Otvorena vrata“.
Pored Seke Sablić, Trivalićeva se smatra jednom od najdarovitijih srpskih komičarki, a za virtuoznost u ovom žanru nagrađena je i sa dve „Statuete Ćuran“ na Danima komedije, navodi Kulturni centar Gornji Milanovac.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala