Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Tročlane patrole srpske i ruske vojne policije na terenu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićEkipa Srbije na takmičenju "Čuvar reda"
Ekipa Srbije na takmičenju Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Na poligonu Beranovac završena je treća faza takmičenja vojne policije „Čuvar reda“. Sputnjikova kamera pratila je nastup srpske i ruske vojne policije.
U trećoj fazi pod nazivom „Patrolna staza vojnog policajca“ takmičile su se tročlane patrole Vojne policije pred kojima će se naći 13 zadataka iz različitih segmenata vojnopolicijske obuke.
Zahvaljujući jučerašnjem izuzetno uspešnom gađanju svoje dve dvočlane patrole, ekipa Vojske Srbije se, nakon završene druge faze nalazi ublagoj prednosti.
© Sputnik / Lola ĐorđevićRuska ekipa na takmičenju "Čuvar reda"
Ruska ekipa na takmičenju Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Ruska ekipa na takmičenju "Čuvar reda"
Major Radovan Marinković kazao je nakon završene treće etape da je srpski tim danas uspeo da, neke rezultate koje je postizao na treninzima, vrlo uspešno sprovede u delo.

„Faza sama po sebi je bila specifična jer ima mnogo radnih tačaka, mesta gde možete da pogrešite i da dobijete kaznene bodove. Morate svakog trenutka biti skoncentrisani na svakoj tački jer ako na primer promašite bombu i dobijete kaznene poene umesto podsticajnih, sve to utiče na rezultat“, rekao je Marinković za Sputnjik.

Najzahtevnija tačka, bila je prema njegovim rečima, na sredini etape.
„Već ste umorni, dignut vam je puls a trebate da ostvarite preciznost na cilju“, istakao je on, dodajući da, dok se sve ne završi, ne može da bude siguran koja će ekipa pobediti.
Čuvar reda“ je takmičenje vojnih policija iz šest zemalja, koje je deo ruskih Međunarodnih vojnih igara. Srbija je ove godine prvi put jedan od ukupno 11 domaćina vojnih igara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala