- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Papa Franja pripisao Putinove mudre reči Angeli Merkel

Pratite nas
Papa Franja je u intervjuu španskom radiju citirao ruskog predsednika Vladimira Putina o situaciji u Avganistanu, ali je iz nepoznatog razloga frazu pripisao nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Rimokatolički poglavar je nazvao njegove reči "mudrim".

"Dirnule su me reči nemačke kancelarke Angele Merkel, jedne od najvećih svetskih političkih ličnosti, koje je iznela u Moskvi 20. avgusta. Ona je rekla, nadam se da je dobar prevod: Neophodno je zaustaviti neodgovornu politiku nametanja sopstvenih vrednosti drugima i pokušaje izgradnje demokratije u drugim zemljama zasnovane na spoljnim modelima, ne uzimajući u obzir istorijska, etnička i verska pitanja i potpuno zanemarujući tuđe tradicije", citirao je papa, u stvari, prošlomesečnu izjavu ruskog predsednika tokom posete nemačke kancelarke Moskvi.

Nakon tog sastanka 20. avgusta, Putin je oštro kritikovao Zapad zbog Avganistana, i poručio da je brza ofanziva kojom su talibani osvojili vlast pokazala uzaludnost zapadnih napora da nametnu svoju viziju demokratije, a tom prilikom Merkel je pozvala Rusiju da iskoristi svoje kontakte sa talibanima (organizacija zabranjena u Rusiji) i zatraži da se avganistanskim građanima koji su pomagali Nemačkoj, dozvoli da napuste zemlju.
Vladimir Putin i Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2021
„Dragi Vladimire“: Oko čega su se saglasili, a oko čega ne Putin i Merkelova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala