- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Debakl čoveka koji je „pobedio“ Đokovića u Americi

© AP Photo / Seth WenigPablo Karenjo Busta i Novak Đoković
Pablo Karenjo Busta i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Pablo Karenjo-Busta, osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju i prošlogodišnji polufinalista US opena, eliminisan je na startu Otvorenog prvenstva SAD od Amerikanca Maksima Kresija – 5:7, 4:6, 6:1, 6:4, 7:6 (7).
Karenjo-Busta iza sebe ima sjajnu godinu, pošto je u poslednjih mesec dana osvojio bronzu na Igrama u Tokiju i igrao polufinale Sinsinatija, ali doživeo je šok na startu US opena i zaustavljen je od 151. tenisera sveta.
Busta je u meču za treće mesto pobedio Novaka Đokovića, čime je sprečio Novaka da donese Srbiji medalju, ali ga je „pobedio“ i prošle godine na US openu, kada je srpski teniser diskvalifikovan posle nenamernog pogađanja sudije lopticom.
Španac je tada samo mirno ispratio šta se događa, bez želje da sportskim duhom i viteškim ponašanjem utiče na odluku organizatora i nastavi dvoboj sa najboljim teniserom sveta.
Međutim, dalje od prvog kola u Njujorku, ove godine, nije mogao.
Tačnije, mogao je, ali nije znao kako. Vodio je 2-0 u setovima, imao je sve u svojim rukama, ali desio mu se neshvatljiv pad u igri i dopustio je malo poznatom Amerikancu da se vrati i izjednači na 2-2.
Španac se u petom setu probudio, zaigrao je mnogo bolje u poređenju na treći i četvrti period igre, ali ni Kresi nije popuštao i gledali smo odličan tenis.
Brejka nije bilo, te je takozvani trinaesti gem – taj-brejk – odlučio pobednika. Busta je imao tri meč lopte (6:3), zatim još jednu na 7:6, ali nije uspeo da privede meč kraju i Amerikanac je na volšeban način prošao u drugo kolo – 9:7.
Kresija u nastavku turnira čeka Gruzin Nikoloz Basilašvili, a ako i ovu prepreku pređe igraće protiv boljeg iz susreta Lorenco Museti – Rajli Opelka.
Gde vreba najveća opasnost po Đokovića u Americi?
Đere eliminisan, Zverev i Karacev sigurni na startu US opena
Mari poludeo zbog slučaja „toalet“ – i osuo paljbu po Grku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala