- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mediji: Bugari treći put ove godine izlaze na parlamentarne izbore

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarski parlament
Bugarski parlament - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Stranka „Postoji takav narod“ odbila je da podrži Bugarsku socijalističku partiju koja je dobila mandat za sastav vlade. To znači da šanse da se formira redovna vlada više ne postoje i zemlja će se suočiti sa novim parlamentarnim izborima, objavila je Bugarska nacionalna televizija.
Danas su se predstavnici partije „Postoji takav narod“ sastali sa BSP-om, ali je sastanak trajao samo pet minuta.
„Postoji takav narod“ je na sednici parlamenta ponovo potvrdio da neće podržati sastav vlade.
Vladu su do sada već pokušale da sastave tri stranke – sama partija „Postoji takav narod“ kao pobednik na izborima, GERB i BSP.
„Od nas nećete čuti ništa novo osim onoga što smo rekli na samom početku. Kolege, ne možemo da kažemo ništa novo osim činjenice da nećemo podržati formiranje vlade kroz vaš mandat“, rekao je zamenik predsednika te stranke Toško Jordanov.
Liderka socijalista Kornelija Ninova je, kao odgovor na to, izrazila nadu da će u narednom sazivu parlamenta poslanici moći da pokažu više zdravog razuma.
Nacionalnom savetu BSP sutra predstoji da odluči kako će delovati u budućnosti.
Podsetimo, u Bugarskoj su već dva puta održani parlamentarni izbori: prvi put, redovni, 4. aprila, a kada je pobedio GERB , ali vladu nije uspeo da formira. Ponovljeni izbori održani su 11. jula i na njima je pobedila opoziciona stranka „Postoji takav narod“. Ta stranka je prethodno dobila mandat za sastav vlade, ali je naknadno odustala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala