- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Članstvo u NATO što pre: Ukrajinski diplomata postavio ultimatum Zapadu zbog „Severnog toka 2“

© Sputnik / Ekaterina Solovьeva / Uđi u bazu fotografijaCevi za gasovod "Severni tok 2" u nemačkoj luci Zasnic
Cevi za gasovod Severni tok 2 u nemačkoj luci Zasnic - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2021
Pratite nas
Pristupanje Ukrajine NATO-u trebalo bi da postane garancija za zemlju nakon puštanja u rad gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrej Melnik u intervjuu za nemački list „Velt“.
On je podsetio da se Kijev protivi projektu, te je pozvao Zapad da pokaže „novu hrabrost i da što da primi Ukrajinu u Severnoatlantsku alijansu“.
„Ukrajini nisu potrebna uveravanja, već konkretne obavezujuće bezbednosne garancije Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke, najbolje u okviru skorog ulaska u NATO“, istakao je Melnik.
S tim u vezi, ambasador je dodao da Kijev „vidi pretnju“ u realizaciji projekta i zatražio da se zaustavi gasovod koji je gotovo spreman za puštanje u rad.
Ranije je agencija „Blumberg“, pozivajući se na neimenovane izvore u vlasti Nemačke, javila da je kao krajnji rok za završetak izgradnje „Severnog toka 2“ u vodama Nemačke označen 12. septembar ove godine.
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala