Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Čavušogluom: Sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednika Srbije Aleksandar Vučić i šefa turske diplomatije Mevlut Čavušoglu
Predsednika Srbije Aleksandar Vučić i šefa turske diplomatije Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske, Mevlutom Čavušogluom, o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima od značaja.
Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje.
„Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije“, naglasio je Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.
Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske.
Vučić je ukazao na lični doprinos Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između naše dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu. Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.
Ministar Čavušoglu je preneo pozdrave Erdogana i uputio poziv Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju.
Sagovornici su se saglasili da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala