- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Uprava “Fijata” sutra podnosi Predlog za mirno rešavanje spora

© AP Photo / Darko VojinovicFijat Kragujevac
Fijat Kragujevac - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Menadžment “Fijata” zakazao je sastanak 2. septembra u Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova povodom štrajka dela zaposlenih u „Fijat Plastiku“, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Očekuje se da će menadžment „Fijata“ sutra podneti formalni Predlog za mirno rešavanje radnog spora, a sve u skladu sa Zakonom o mirnom rešavanju sporova, nakon čega će započeti pregovori sa štrajkačkim odborom pred miriteljem Agencije.
Na taj način, menadžment je ispunio dogovor sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević da će pokrenuti postupak pred Agencijom, a sve u skladu sa nastojanjem ministarke da kroz formalni postupak pomogne zaposlenima da dođu do rešenja koje je prihvatljivo za sve strane u sporu.
Strane u sporu nakon toga imaju mogućnost pronalaženja obostrano prihvatljivog rešenja u roku od 30 dana i postizanja preporuke o rešenju spora potpisivanjem formalnog Sporazuma o načinu rešenja spora, navedeno je u saopštenju, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala