- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajina režirala skandal – „zbog Rusije“ /foto/

© REUTERS / ISSEI KATOUkrajinska sportistkinja na POI
Ukrajinska sportistkinja na POI - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Igor Cvijetov, ukrajinski paraolimpijac, nije želeo da stane rame uz rame sa ruskim sportistima na dodeli medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.
Nepisano pravilo je da se sportisti na postolju, po dodeli odličja, popnu na najviše kako bi se fotografisali, ali ovoga puta to nije slučaj.
Ruski sportisti su osvojili zlatnu i bronzanu medalju u trci na 100 metara, Dmitri Safronov je zaslužio prvo, sa novim svetskim rekordom od 11,39, a Artjom Kalašijan treće mesto.
Između njih se plasirao Cvijetov, koga su kolege pogledom tražile na postolju, želeći da im se pridruži, ali je on to odbio.
Cvijetov je, bar se pretpostavlja, odbio fotografisanje sa Rusima nakon što je njegova koleginica iz olimpijskog tima, skakačica uvis Jaroslava Mahučik , naišla na žestoku reakciju u domovini zbog fotografije sa Ruskinjom Marijom Lasickene.
Problemi sa ukrajinskom politikom u sportu viđeni su i tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, kada je tamošnji Fudbalski savez na dresove svog tima stavio sporni slogan koji je, posle urgencije UEFA, uklonjen jer je utvrđeno da se radi o zloupotrebi sporta u političke svrhe.
Dres ukrajinske fudbalske reprezentacije sa obrisom Ukrajine koja uključuje i Krim - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Kremlj o odluci UEFA za dres Ukrajine: Sport treba da bude van politike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala