- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović za Sputnjik: Kritikujem sistem – zbog Srbije /video/

Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaški reprezentativac Srbije, pričao je za Sputnjik o sezoni u Atlanti, rezultatu „Orlova“ u kvalifikacijama za Olimpijske igre, sistemu takmičenja, i svom kampu koji je održan prethodnog vikenda na Kalemegdanu.
Bogdanović je nastavio tradiciju održavanja kampa, a tokom istog našao je vremena da priča i za medije, te je za Sputnjik govorio o aktuelnim stvarima u svetu košarke.
Neizbežna tema bile su Olimpijske igre na koje Srbija nije uspela da se plasira, a Bogdanović zbog sezone u NBA nije mogao da nastupa u kvalifikacijama.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2021
Bogdanović: Sećam se svog obećanja /video/
„Volim da igram za reprezentaciju i žao mi je što nisam bio u mogućnosti. Kritikujem sistem što je takav, što ne omogućava najboljim igračima sveta da igraju za svoju reprezentaciju. To mi je nekako apsurd, nije mi jasno“, rekao je Bogdanović za Sputnjik.
Za tri godine na programu su Igre u Parizu i Bogdan dodaje da se nada da će reprezentacija napraviti bolji rezultat.
Kamp na terenima Kalemegdana prošao je u dobrom raspoloženju, te je na desetine dece moglo da uči od Bogdanovića i time stekne novo iskustvo.
Srpski košarkaš spada u, verovatno, poslednju generaciju košarkaša kojima je cilj prvo bio da igraju za reprezentaciju, a potom i za NBA. U današnje vreme to se malo izgubilo, te smo pitali Bogdana da li uči decu da imaju takav pristup.
„Iskreno, ne još, ali počećemo. Klince to trenutno ne zanima, nego kada dođe NBA košarkaš, onda samo pričaju o NBA. Kada sam dolazio pre pet godine iz reprezentacije, tada im je bila zanimljiva reprezentacija, Fenerbahče... Pitaju te aktuelne stvari. Još su mali, ali generalno kao nacija treba sve da ih vaspitavamo da slede naše veterane“, rekao je Bogdanović.
Fotografije sa kampa Bogdana Bogdanovića u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
SPORT
Ovako je protekao kamp Bogdana Bogdanovića u Beogradu /video, foto/
Po mnogima Bogdanović je imao pravi put ka NBA ligi. Prvo se ostvario u Partizanu, potom i u Fenerbahčeu, s kojim je osvojio titulu šampiona Evrope, a zatim je i otišao „preko bare“.
Ipak, Bogdan ističe da pravi put ne postoji.
„Pričamo sa decom o tome i o ostalim stvarima. Ne postoji pravi put, svako ima svoj i svako treba da pronađe svoju kreativnost. Najvažnije u tome svemu je da pronađeš motivaciju“, kazao je Bogdanović.
Bogdan se dotakao i sezone iza njega u kojoj je sa Atlantom Hoks igrao finale Istočne konferencije.
„U plej-of seriji je jako važna utakmica u kojoj se sve lomi... Kada izgubiš takvu utakmicu, ne smeš da dopustiš da padneš, da izgubiš momentum. To je jedna utakmica, idemo dalje. To je neko neiskustvo i mislim da ćemo imati još veću glad sledeće godine“, istakao je Bogdanović čija je Atlanta u finalu Istoka izgubila od Milvoki Baksa.
Upravo su Baksi bili zainteresovani za srpskog košarkaša pre početka sezone 2020/21, ali dogovor je propao i Bogdan je završio u Atlanti.
Milvoki je kasnije osvojio titulu, međutim, i pored toga ne postoji žal što nije otišao u franšizu iz države Viskonsin.
„Nema žala, žao mi je samo što ih ja nisam dobio u direktnom duelu kada sam imao šansu, ali bili su bolji i nadam se sledećoj prilici.“
Bogdan je bio upitan – da li Hoksima fali još jedna velika zvezda?
„U NBA uvek fali još jedan igrač, svi tako pričaju, ali nije samo stvar u tome. Imamo sjajnu hemiju između nas i sa ovom ekipom nam ne treba niko. Uprava je zadržala celu ekipu i sa dva nova pojačanja, mislim da možemo da napredujemo.“
Na kraju Bogdanović se dotakao i svog Partizana. Nedavno je bio na treningu crno-belih i raduje ga dolazak Željka Obradovića.
„Gledao sam Partizan i pre nego što se vratio Željko, a sada ću ga gledati još više. Drago mi je da se vratio, velika je stvar za našu košarku, on je čovek koji može da pomogne regionu, ne samo Srbiji, da odemo na sledeći nivo“, rekao je Bogdanović i na kraju zahvalio kompaniji „Adidas“ koja je podržala kamp na terenima Kalemegdana.
Srbija dobila protivnike u kvalifikacijama za Mundobasket!
Partizan predstavio dres za sezonu 2021/22
„Rusi su me zavoleli, pozvali na roštilj, a tamo – cirkus!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala