- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveni detalji Ronaldovog transfera, Juventus vratio svoje „dete“ /video/

© REUTERS / ED SYKESItalijanski fudbaler Mojze Ken
Italijanski fudbaler Mojze Ken - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Juventus i zvanično se oprostio od Kristijana Ronalda, kojeg je prodao Mančester junajtedu, i usput brzopotezno doveo zamenu za iskusnog Portugalca. Ujedno su otkriveni detalji oba transfera.
Ronaldo je nedavno šokirao fudbalski svet kada je naprasno zatražio da ode iz Juventusa.
Iako se usko povezivao sa Mančester sitijem, na kraju se vratio u Mančester junajted, za koji je nastupao od 2003. do 2009. godine i sa kojim je osvojio tri titule u Premijer ligi i jednu Ligu šampiona.
„Juventus se oprašta od Kristijana Ronalda. Tog 10. jula 2018. godine dve ikone evropskog fudbala su se spojile – Kristijano Ronaldo je postao igrač Juventusa. Danas, nakon tri godine, 133 utakmice, 101 postignutog gola i pet osvojenih trofeja, tom poglavlju je došao kraj. Put CR7 i Juventusa je naišao na razlaz“, navodi se u zvaničnom saopštenju.
Juventus je objavio i finansijske detalje transfera Ronalda u Mančester: Engleski klub će platiti 15 miliona evra tokom pet godina, a iznos se može povećati za osam miliona evra ako se postignu određeni rezultati.
Petostruki osvajač Zlatne lopte za Crvene đavole će debitovati za nedelju i po dana protiv Njukasla, kada završi obaveze sa reprezentacijom Portugalije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Stara dama je morala hitro da reaguje posle odlaska Kristijana, pa je istog dana kada se oprostila od njega dovela svog bivšeg igrača, italijanskog napadača Mojzea Kena.
Ken je nekada predstavljao jednog od evropskih fudbalera sa najvećim potencijalom, ali se od odlaska iz Torina nije proslavio igrama u Evertonu i Pari Sen Žermenu.
Sada je došlo vreme da se vrati klub i čijoj akademiji je ponikao u periodu od 2010. do 2017. godine u vidu dvogodišnje pozajmice koja će biti plaćena oko sedam miliona evra.
Kada pozajmica bude završena leta 2023. godine, višestruki šampion Italije će morati da kupi Kena za cifru koja iznosi između 28 i 30,5 miliona evra.
„Ken se vratio kući i spremni smo da ga sa zadovoljstvom dočekamo“, naveo je Juve u saopštenju.
Dvadesetjednogodišnji Ken je za Everton postigao četiri gola na 39 utakmica, od kojih je 26 počeo sa klupe, dok je u periodu nastupanja za PSŽ zabeležio 16 pogodaka na 36 mečeva.
Fudbaler tzv. Kosova izazvao skandal u Rusiji – i umalo dobio batine
„Prljav“ potez Nejmara prema Rajkoviću koji niko nije video /video/
Manje od 24 časa je bilo potrebno da Britanci pokažu pravo lice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala