- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Atomska borba u Njujorku – Mari „ispustio“ Cicipasa posle skoro pet sati drame!

© AP Photo / Seth WenigEndi Mari na US openu
Endi Mari na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Škotski teniser Endi Mari izgubio je meč prvog kola US opena od Stefanosa Cicipasa posle skoro pet sati igre, sa 3-2 u setovima.
Cicipas, treći nosilac turnira, pobedio je trenutno 112. na listi Marija posle četiri časa i 44 minuta borbe, po setovima – 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4.
Meč je obeležilo mnogo napetih poena, uz dramu u završnici zbog novog navodno nesportskog ponašanja Grka, koji je ponovo otišao na pauzu u toalet i u njoj se zadržao duže od očekivanog.
Na kraju je nekako uspeo da spreči šok od strane nekada prvog tenisera sveta i zakaže duel drugog kola sa Francuzom Adrijanom Manarinom.
Mari je u prvom setu vratio vreme unazad i razbio favorizovanog Cicipasa, na kojeg je kvota u kladionicama pred duel bila manja od 1.10, što dovoljno govori o očekivanjima.
Ipak, višestruki olimpijski i Grend slem šampion je uspeo da pruži otpor veći od očekivanog, a posle ubedljivih 6:2 na otvaranju nastavio je sa sjajnim partijama.
Endi je odlično napadao iz defanzive, imao priliku na 4:4 da dođe do bitnog brejka, ali nedovoljno dobro riternirao, pa se otišlo u taj-brejk.
Tu se desio presudni momenat pošto je Britanac vodio sa 6:4, ali izgubio pet od narednih šest poena i dozvolio protivniku da izjednači.
Gubitak drugog seta nije pokolebao Marija, koji je furiozno otvorio treći i poveo sa 3:0.
Uspeo je da spasi čak četiri brejk lopte u narednom servis gemu, a onda uz manje probleme ponovo povede, ovog puta sa 2-1 u setovima.
Cicipas je u tim trenucima imao problem sa stopalom, zbog čega je pozvao fizioterapeuta, a nakon ukazivanja pomoći je zaigrao mnogo bolje.
Poveo je sa 5:0, a onda dovršio posao sa 6:3 posle kraćeg pritiska Britanca.
Kada je došlo do 2-2 u setovima viđena je prava drama, jer je Cicipas rešio da ode u toalet, pa se desilo slično onome što se desilo u meču protiv Saše Zvereva u Sinsinatiju.
Zadržao se dosta dugo, a Mari je protestvovao kod sudije ne samo u pauzi, već i nakon što se meč nastavio, misleći da nije u redu to što Grk radi.
Bilo kako bilo, Cicipas je napravio brejk odmah na startu, a onda ga rutinski sačuvao sjajnim servisima i došao do velikog trijumfa.
Podsetimo, najbolji grčki teniser je jedan od glavnih favorita za plasman u finale, pošto se nalazi u suprotnoj polovini žreba od Đokovića, a ovo je možda – iako se svi nadaju da nije – bio poslednji US open za 34-godišnjeg Škota, koji, inače, igra sa veštačkim kukom.
Federer i Nadal nisu ni bili problem – ko onda ugrožava Đokovića?
Novi skandal-majstor je ljut na sve oko sebe, ali – problem je u njemu
„Svašta može da pođe po zlu“: Legenda upozorila Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala