- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kakvo nas vreme očekuje u septembru

© Tanjug / RADE PRELICKalemegdan
Kalemegdan - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
Pratite nas
Velike razlike u temperaturi obeležile su poslednji avgustovski vikend u Srbiji. Meteorolozi najavljuju pretežno suv period ali i postepeni porast temperature.
U narednom periodu možemo očekivati sunčane dane sa 25 do 30 stepeni Celzijusovih. Prvi dani septembra donose hladna jutra, u planinskim kotlinama jugozapadne Srbije vrlo hladno vreme uz minimum 3 stepena, dok se tokom dana očekuje promenjivo oblačno i uglavnom suvo uz dnevne temperature od 17 do 23 stepena. To potvrđuje u objavama vremenskih prognoza i za Blic meteorolog Marko Čubrilo.

Ove nedelje suvo i stabilno

„U utorak, u odnosu na ponedeljak neće biti veće promene, ali će krajem dana na severozapadu biti nešto više oblaka kao najava premeštanja novog, slabog, hladnog fronta. U utorak dnevni maksimum od 18 do 25 stepeni Celzijusa, na jugu oko 30, u sredu dnevni maksimum ponovo u manjem padu i trebao bi se kretati od 14 do 21 stepen. U sredu ponegde možemo očekivati naoblačenje uz slabu kišu, a zatim barem do oko 9. septembra suvo i stabilno i polako sve toplije vreme“, kaže Marko Čubrilo.
U četvrtak i do kraja nedelje jutra će biti vrlo sveža, ponegde uz pojavu magle. Tokom dana će, najavljuje Čubrilo, uglavnom biti pretežno sunčano i polako toplije ali sve do oko 7. septembra maksimumi na kopnu neće prelaziti 26 stepeni Celzijusa i uglavnom će se kretati od 20 do 25 stepeni.

Vreme iduće nedelje

Oko 8. septembra uslediće dotok još toplijeg vazduha i maksimumi na kopnu će se ponegde kretali oko 30, a na jugu i do 32 stepena Celzijusa.
„Vetar bi se okrenuo na južni i jugoistočni, dok bi na Jadranu duvao jugo. Za sada deluje da taj ciklon neće u većoj meri širiti uticaj ka kopnenom delu regiona, dok modeli posle 13. septembra. povećavaju amplitudu sinoptike što bi mogao biti signal da nas sredinom meseca čeka jače pogoršanje i zahlađenje“, poručuje Čubrilo.
Prema ranijim Čubrilovim najavama, oko 6. septembra će se ka evropskom delu Atlantika približavati bivši tropski ciklon (uragan) i svaka prognoza posle tog datuma je upitna.
Sumirano, posle prve nedelje septembra koja bi donela dosta sveže vreme uz ređe padavine, može doći do konkretnijeg otopljenja.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
DRUŠTVO
Vreme danas: Smena sunca i oblaka, ponegde kiša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala