- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija „melje“, a Maja upozorava: Sa ovakvim pristupom – ne možemo se nadati ničemu dobrom

© Foto : CEVSrbija – Rusija, odbojkašice, Evropsko prvenstvo u Beogradu
Srbija – Rusija, odbojkašice, Evropsko prvenstvo u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Odbojkašice Srbije ostvarile su šest pobeda u šest mečeva na Evropskom prvenstvu u Beogradu i došle do četvrtfinala, ali i dalje ostaje mnogo toga da se uradi do ostvarivanja cilja i osvajanja zlatne medalje. Iako je njen tim na 6/6, upozorenje pre završnicu daje iskusna Maja Ognjenović.
Odbojkašice su u osmini finala razbile Mađarsku sa 3-0 u setovima i zakazale četvrtfinalni duel sa Francuskom, u kojem se očekuje novi trijumf.
„Pričali smo puno puta koliko je teško motivisati se u utakmicama koje su unapred dobijene. Moraćemo da poradimo na tome jer opet nas očekuje Francuska, koja je ozbiljan protivnik, ali koju smo dobili glatko u grupi. Podigle su formu, pobedile Belgiju i Hrvatsku“, rekla je Maja Ognjenović.
Ipak, standarde koje su postavile dvostruke uzastopne evropske šampionke nije lako opravdati, pa zbog toga iskusna tehničarka upozorava.
„Ovakvim ili sličnim pristupom ne možemo se nadati ničemu dobrom. Svesne smo i to je pozitivna stvar jer vidimo da ovako ne ide i da je teško da se igra i da ne dolazimo do neke željene igre i forme. Nadam se da ćemo do srede poraditi na želji i da više bacimo akcenat na nas jer mi kada smo na terenu i na 100 odsto – ne postoji protivnik koji može da nam se suprotstavi“.
Tridesetsedmogodišnja Ognjenovićeva će u sredu od 20 časova protiv Francuske odigrati 300. utakmicu u reprezentativnom dresu.
„Nisam znala. Sigurno da može, to je ogroman broj utakmica. Kad se osvrnem i vidim koliko godina je prošlo i takmičenja, onda 300 zvuči malo. Mislila sam da možda ima i više. To može da bude motiv“, iskrena je Maja.
Selektor Terzić je Ognjenovićevu odmarao u nekoliko mečeva grupne faze, pošto je propustila meč protiv Azerbejdžana, a protiv Rusije presedela završnicu, ali ne postoji razloga za brigu.
„Bolje je mnogo. Očigledno je došlo do hroničnog premora kod mene. Ta dva dana sam se osećala loše, imala sam visoku temperaturu. To je bio jedan dan, protutnjalo je i prijalo mi je što sam i protiv Rusije dva seta odmorila“, zaključila je ona.
Terzić za Sputnjik: Nekada pomislim – čime smo to zaslužili
Istorijska pobeda Srbije protiv Rusije!
„Možemo da ne pobedimo Rusiju i deset godina – važno je zlato“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala