- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snimak ruskih specijalaca na maršu od 30 kilometara /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruskih specijalaca
Vojne vežbe ruskih specijalaca - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Međunarodno takmičenje „Polarna zvezda“ specijalnih jedinica vojske odvija se na teritoriji Belorusije na poligonu Brestskij od 22. avgusta do 4. septembra u okviru „7. Vojnih međunarodnih igara“. Na takmičenju učestvuju timovi iz devet zemalja.

U okviru druge etape takmičenja ruski specijalci su marširali 30 kilometara po nepoznatom močvarnom terenu. Marš je trajao nešto manje od 12 sati. Vojnici su bili maskirani i primenjivali su sva sredstva zaštite kako ih neprijatelj ne bi uočio.

Tokom marša su imali vežbe kao što su: „Izlazak u obaveštajno područje", „Održavanje komunikacije", „Prevazilaženje zaraženog područja terena", „Prevazilaženje vodene barijere", „Pronalaženje i povlačenje u skrovišta", „Gađanje u sastavu grupe specijalaca", kao i „Pružanje prve medicinske pomoći žrtvi".
Na međunarodnom takmičenju „Polarna zvezda“ učestvuju vojni timovi iz devet država: Rusije, Belorusije, Venecuele, Indije, Irana, Kine, Maroka, Pakistana i Uzbekistana.
Ruski tim predstavljaju pobednici vojnog takmičenja „Polarna zvezda 2021“, najbolji obaveštajci specijalnih Vazduhoplovno-desantnih snaga Ruske Federacije. Pored njih na takmičenju učestvuje i tim „Ruske garde“ („Rosgvardije“).
Laki prenosni protivvazdušni sistem Igla - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
RUSIJA
Jedinstveni snimci: Ruski PVO sistem pogodio kinesku raketu na 1.500 metara /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala