- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska diže zid na granici sa Belorusijom

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaZnak na graničnom prelazu u Belorusiju na belorusko-ukrajinskoj granici u Gomeljskoj oblasti
Znak na graničnom prelazu u Belorusiju na belorusko-ukrajinskoj granici u Gomeljskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Poljski vojnici počeli su da grade zid od bodljikave žice na granici sa Belorusijom. Zid je visok 2,5 metra i treba da spreči ulazak izbeglica u državu Evropske Unije, piše Frankfurter Algemajne cajtung.
Proteklih meseci zbog konflikta EU i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka povećan je broj izbeglica iz Belorusije koji prelaze granicu sa Litvanijom, Letonijom i Poljskom.
Dužina novog zida će iznositi 180 kilometara. To je skoro polovina granice sa Belorusijom. Pored toga, poslednjih dana Poljska je udvostručila broj vojnika na istočnoj granici do 2.000 kako bi pomogla radu granične policije. Prema podacima vlasti, u avgustu su vlasti ove republike zaustavile na granici više od 3.000 osoba.
Po mišljenju nekih istočnih država EU, beloruske vlasti mesecima namerno prebacuju hiljade izbeglica iz Persijskog zaliva i Avganistana. Navodno, Lukašenko želi da se osveti zbog sankcija Zapada protiv Belorusije.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala