- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada ne ide – Novak ima rešenje! /foto/

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTDenis Šapovalov i Novak Đoković
Denis Šapovalov i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Denis Šapovalov, kanadski teniser sovjetskog porekla, rođen u Izraelu, jedan je od najvećih talenata belog sporta, a uoči US opena dobio je šansu da odigra gotovo takmičarski meč sa najboljim na svetu – Novakom Đokovićem.
Šapovalov je briljantan igrač, levoruk je, agresivan, ima jak servis, brze noge i sve predispozicije za najveće rezultate, ali...
Momak rođen 1999. godine ima i buran temperament, ne barata dobro taktičkim proračunima u igri već sve radi stihijski što često dobije kontraefekat.
To je osetio i na nedavnom Vimbldonu kada je delovalo da ima snage da ugrozi Đokovića, ali je kasnije bilo sasvim jasno da ga je iskusni Srbin pustio da se razmaše i „izduva“ pre nego što je ubacio u brzinu više i upisao rutinsku pobedu.
Đoković je potom učinio nešto što nije svojstveno teniserima, otišao je u svlačionicu svog tužnog rivala i dao mu savete.
„Rekao mi je da zna koliko mi je teško, ali i da će to proći. Nije to morao da uradi, veoma je lepo to od njega. On je čovek koji ne dobija dovoljno poštovanja“, naveo je Šapovalov.
Kanadski teniser Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
„Nije morao to da uradi“ – Kanađanin otkrio predivan potez Đokovića
Ipak, još nije prošlo, od tog dana Šapovalov nije uspeo da trijumfuje, gubio je od Benoe Pera, Marina Čilića i Kamerona Norija, narednu priliku imaće na US openu i znao je gde da ode po dodatnu injekciju samopouzdanja.
Kod Novaka!

Đoković ima zanimljiv način pripreme za US open, na treninge poziva aktivne igrače i praktično igra meč, ali u smanjenom vremenskom kapacitetu kako bi što bolje stekao takmičarski ritam i samo „uleteo“ u turnir.

Posle Vaseka Pospišila, takođe Kanađanina, Đokoviću se na treningu pridružio Šapovalov – bilo je trčanja, igre, ali i saveta pored terena, što će mladom teniseru svakako koristiti u daljoj karijeri.
„20.000 ljudi je želelo Đokovićevu krv“ /video/
Ruskinja prošla kroz golgotu zbog Amerike: „Sramota i nebuloze“
„Mama, tata, moramo da ih gledamo“ – Rus otkrio veliku ljubav prema Nemcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala