- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki jutjuber savladao bivšeg UFC šampiona – u nameštenoj borbi?! /video/

© AFP 2023 / JASON MILLERBoks: Džejk Pol i Tajron Vudli
Boks: Džejk Pol i Tajron Vudli - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Amerikanac Džejk Pol, jutjuber koji je postao amaterski bokser, nastavio je da ređa pobede u revijalnim mečevima, ovog puta savladavši bivšeg UFC šampiona Tajrona Vudlija. Ipak, i ovaj trijumf ostao je u senci potencijalno nameštenog meča.
Dvadesetčetvorogodišnji Pol zabeležio je četvrtu pobedu u isto toliko borbi (4-0) u bokserskoj karijeri nakon pobede od 77:75 i 78:74 od strane dvojice sudija, dok je treći glasao 77:75 za Vudlija.
„Danas je bilo teže nego što sam očekivao. Dobro se borio i došao je spreman, za njega imam samo poštovanje. Bilo je dosta vređanja sa moje strane, izvinjavam se ako sam uvredio njegov tim“, rekao je Pol posle pobede i dodao:
„On boksuje i bori se već više od 20 godina. Ja ovo radim tri godine“.
Pol je u borbi sa Vudlijem imao oko 12 centimetara visine prednosti, a najveći problem prebrodio je u četvrtoj rundi kada je zadobio težak udarac posle sjajne kombinacije MMA borca.
Baš u toj situaciji brojni navijači su videli dokaz da je ova borba nameštena, o čemu se spekulisalo pred svaki Polov meč, jer je Vudli tada imao evidentnu priliku da nokautira protivnika, ali je nije iskoristio.
Time je opravdao nadimak „Zaleđeni“ koji je dobio u UFC-u i naterao gledaoce da pomisle da se svesno suzdržao da pobedi – ili kako bi borba potraja svih osam rundi, ili kako bi omogućio jutjuberu da pobedi.
Tridesetdevetogodišnji Vudli, koji je izgubio poslednje četiri borbe u UFC karijeri, na kraju je rekao da nije bio zadovoljan odlukom sudija.
„Osećam kao da sam ja pobedio. Džejk je sjajan protivnik. Kažem ovo bez nepoštovanja, ali šta će mi borba sa (Tomijem) Fjurijem, hoću revanš sa Džejkom. Niko neće privući gledaoca koliko ćemo mi“, izjavio je Vudli, nakon čega ga je Pol ponovo „pecnuo“.
„Naravno da hoće da zaradi taj novac. Imao si priliku, imao si šansu. Ako istetoviraš 'ja volim Džejka Pola', onda ću ti dati revanš“.
Legenda je opet u Beogradu i za Sputnjik kaže: Borio bih se pod dve zastave – i Rusije i Amerike!
Brutalan nokaut, pa diskvalifikacija! /video, foto/
Čuveni bokser protiv jutjub zvezde – bez pobednika /video/
U Srbiji je boks nedavno postao popularan pošto je Srbiju na Olimpijskim igrama predstavljala Nina Radovanović, koja je bila gošća Miljanovog kornera.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala