- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Đoković? Niko nije mogao da predvidi da će pokušati to što sada pokušava“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Britanski teniser Endi Mari govorio je o Novaku Đokoviću, nekada svom velikom rivalu, rekavši da niko od njega nije očekivao uspehe koje je ostvario, kao ni da će biti na korak da ostvari ono što pokušava na US openu.
Đoković je zasad osvojio 20 Grend slem titula, bio šampion Dejvis kupa i ATP kupa, proveo najviše vremena na vrhu ATP rang liste, osvojio sve grend slemove i masterse barem po dvaput...
Ostvario je toliko uspeha da će verovatno bezpogovorno postati najbolji teniser svih vremena (takozvani GOAT), a Mari, koji je uspevao da sputa Novaka u nekim pokušajima dok ga nisu „pokosile“ povrede, ističe da je malo ko očekivao baš ovakav nivo od Srbina.
„Znate, što se tiče Novaka, on je oduvek pokazivao kvalitet na terenu, veoma konstantnu, svestranu igru. Ali, mislim da gotovo niko ne bi predvideo da će osvojiti 20 grend slemova i da će pokušavati da uradi ono što sada pokušava“, istakao je Mari pred početak US opena.
Na Otvorenom prvenstvu SAD, Novak će pokušati da ispiše istoriju i postane prvi teniser od Roda Lejvera 1969. godine koji je osvojio takozvani „kalendarski slem“, odnosno sve četiri Grend slem titule u istoj godini.
„Ako pogledate njegovu igru poslednjih godina, on je pretvorio sebe u kompletnog tenisera. Igra odlično na svim podlogama, servis mu je potcenjen, a ujedno je najbolji riterner svih vremena“, nastavio je sa pohvalama 33-godišnji Škot.
Endi i Novak se znaju još od tinejdžerskih dana, a tokom juniorske i profesionalne karijere odigrali su mnogo mečeva, pa se može reći da Britanac veoma dobro poznaje prvog reketa planete.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Đoković ponovo rekao nešto zbog čega su mu mediji napravili pakao
Na ATP turu su odigrali 26 mečeva, a Novak trenutno vodi sa 25-11.
„Mislim da su mu kretnja i atleticizam bili na nivou iznad ostalih igrača, možda biste to mogli da istaknete kod njega kada je bio mlađi. Bio je neverovatno fleksibilan i izuzetno dobro je branio uglove, što je verovatno malo drugačije od ostale dvojice. Ne mislim da su Rodžer i Rafa loši u defanzivi, ali je Novakov način kretanja je bio dosta drugačiji. Način na koji on može da 'ukliza' u bekhend čak i na tvrdoj podlozi... On vam time smanjuje teren“, objasnio je Mari.
Iako je Đoković bio jedan od najboljih juniora sveta, dvostruki olimpijski šampion ponavlja da apsolutno niko nije očekivao od Đokovića da ostvari sve što je ostvario.
„Tako da, da... Mislim da kada je imao 19, 20 godina, ali i kada sam ga ja upoznao sa 13, 14, niko nije mogao da pomisli da će on uraditi sve to što je uradio. Svi su znali da je sjajan igrač, ali da uradi sve što je uradio je izuzetno, izuzetno posebna stvar“, podvukao je Mari.
Đoković je „meta broj 1“ u Njujorku – naciljao ga je i Rus
Đoković „ćuti“ o gorućem pitanju – da li će zbog toga ispaštati?
Diskvalifikovan sa US opena, a na testu – negativan!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala