DF najavljuje obaranje Vlade; Krivokapić: To je istorijska izdaja

© Flickr / Alexander GranholmCrnogorska zastava
Crnogorska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Predsednik kluba poslanika Demokratski front Slaven Radunović rekao je da će ta koalicija oboriti Vladu ako se u septembru u Skupštini ne nađe Zakon o popisu. Najavu rušenja Vlade premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić okarakterisao je kao istorijsku izdaju.
On je istakao je da će Vladu rušiti sa svima koji budu hteli da glasaju protiv.
Radunović je precizirao da nije izglasan Zakon o prebivalištu, a sramotan je odnos prema popisu“.

Krivokapić: Na dan slobode, DF kao poklon građanima najavio obaranje Vlade sa DPS-om

Reagujući na najavu obaranja Vlade, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ističe da DF zloupotrebljava volju građana Crne Gore.
Reagovanje premijera Krivokapića prenosimo integralno.
„Danas, 30.08, godinu nakon veličanstvene pobjede u kojoj smo nakon trideset godina uspjeli da konačno smijenimo jedan od posljednjih autokratskih režima u Evropi, DF je svojim istupom zloupotrijebio volju građana Crne Gore najavivši mogućnost da sa DPS-om obori Vladu Crne Gore.
Ovo je, dakle, najava završnog čina procesa koji je započet prije nekoliko mjeseci, zajedničkog plana DF-a i DPS-a u obaranju ove Vlade, i, kako su takođe ranije izričito najavili, organizovanja tehničke Vlade zajedno sa DPS-om i njihovim koalicionim partijama.
Da li je ovo najava istorijske izdaje naroda Crne Gore?
Gospodo iz DF-a, danas su konačno pale maske.
Gospodo iz DF-a, najjasnije vam poručujem, više ničim nećete ucjenjivati Vladu Crne Gore, a Predlog zakona o popisu je već spreman i u narednim danima će biti predmet razmatranja na sjednici Vlade, i to nema nikakve veze sa vama, nego sa građanima Crne Gore i sa dinamikom, u ovom trenutku proceduralno jedino mogućom, dinamikom koju nećete vi dirigovati.
Gospodo iz DF-a, ne interesuje vas popis, koliko obaranje ove Vlade. Popis je samo izgovor, te da ga održimo i realizujemo sjutra, prekosjutra biste tražili novi način da destabilizujete ovu Vladu. Da upravo vi niste rušili ovu Vladu, čak i prije nego što je formirana, da i ne govorim o zadnjim danima i mjesecima, da ste bili elementarno konstruktivni, korektni, odgovorni i zreli, možda bi popis već bio i završen.
Upravo ste vi ključni faktor nestabilnosti. Ono što vi, kao dio parlamentarne većine, uporno radite do sada nije viđeno u političkim sistemima svjetske politike. Viđeno je i prirodno da nakon višedecenijske promjene vlasti promjene ne idu lako, viđeno je da ima grešaka, viđeno je da ima nezadovoljstava, ali nikada do sada nije zabilježeno da vlast obara samu sebe.
Danas, na dan izborne pobjede, poručujem vam: skupite tu političku hrabrost kojom prijetite i dosađujete narodu i vlasti i još danas u Skupštini pokrenite postupak izglasavanja nepovjerenja ovoj Vladi i budite sigurni da će građani Crne Gore na narednim izborima sa pravom mjerom izmjeriti nivo vaše političke ozbiljnosti i odgovornosti“, navodi se u reagovanju premijera Krivokapića.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala