- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bakir Izetbegović: Neće biti pregovora

© Tanjug / Dimitrije GollBošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija)
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2021
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović tvrdi da neće biti nikakvih novih pregovora o budućnosti BiH na koje poziva srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i pritom, kaže, traži da u tome učestvuju predstavnici Turske, Srbije i Hrvatske.
“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsedništvu i parlamentu”, izričit je Izetbegović, koji po tom pitanju delu mišljenje predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića.
Dodik je juče izjavio da je Dejtonski sporazum praktično mrtav pa bi, kazao je, trebalo otvoriti nove pregovore o budućnosti BiH i predložio da posrednici budu predsednici Turske, Srbije i Hrvatske.
“U tim je razgovorima dobrodošla je podrška prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u redukovanom formatu koji predlaže Milorad Dodik”, kazao je Izetbegović, prenela je Hina.
Hrvatski predsednik Milanović je tokom dana Dodikov predlog ocenio “dobronamernim, ali nerealnim”, jer, kako je istakao, jasno je on usamljen u iznošenju takvih ideja i da za to nema podršku unutar BiH.
Zbog te izjave, a posebno deo u kojem kaže da se "ne može slomiti Republika Srpska” Milanović je u delu BiH medija prozvan da "zvuči kao Dodik".
Milorad Dodik  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Dodik: Mislim da je Erdogan duboko svestan podeljenosti u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala