- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ultrabrza četkica pere zube za samo deset sekundi /video/

© Foto : YouTube/Electric Teeth / snimak sa ekranaFrancuska četkica za zube
Francuska četkica za zube - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Četkica koja istovremeno može da opere sve zube za samo deset sekundi postala je pravi hit među Parižanima.
Najbržu četkicu za pranje zuba na svetu na tržište je izbacio francuski startap, koji vode Benžamen Koen i Kristof Kado iz Liona. Ova četkica oblikovana je kao gumeni štitnik za zube, koja se umetne u usta. Kada se uključi, njenih 35 000 najlonskih vlakana počnu da vibriraju i da istovremeno peru sve zube. Idealna je za invalide i sve one koji imaju poteškoća sa pranjem zuba. Takođe, idealna je za ljude koji su u stalnoj žurbi, te nije čudi što je četkica postala pravi hit među užurbanim Parižanima.
Koen i Kado uvereni su da će njihov izum iz osnova popraviti situaciju vezanu za oralnu higijenu u Francuskoj i da će radikalno izmeniti svakodnevicu, prenose mediji. Prosečan Francuz, prema podacima, svako jutro provede 43 sekunde perući zube, što je znatno ispod dva minuta, koliko preporučuju stomatolozi. Francuska je, prema podacima OECD, na desetom mestu u svetu kada je u pitanju zdravlje zuba stanovništva. U tom pogledu prednjače Šveđani, slede ih Finci, Nemci, Danci i Britanci.
Prema anketama, glavni razlog što ljudi ne peru zube dovoljno često je to što im nedostaje vremena. Ono koji to rade redovno, u proseku potroše minut i 52 sekunde po pranju, deset puta više nego što im je potrebno da operu zube novim Koenovim i Kadoovim izumom, piše Jutarnji list.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala