- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinske snage granatirale Donjeck, ranjen civil

© Sputnik / Sergeй AverinGeleri od granatiranja Gorlovke u Donjeckoj oblasti Ukrajine
Geleri od granatiranja Gorlovke u Donjeckoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Ukrajinske snage granatirale su u nedelju periferiju Donjecka, ranjen je jedan civil, izjavio je novinarima predstavnik samoproglašene Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju primirja.
„U večernjim časovima oružane formacije Ukrajine otvorile su vatru na teritoriju naselja rudnika ‘Trudovska’ (periferija Donjecka) usled čega je ranjen civil. On je hospitalizovan u gradskoj bolnici broj 14, gde mu je ukazana potrebna pomoć“, izjavio je portparol Centra.

Situacija u Donbasu

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.
Pitanje rešavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba. Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmene vatre.
Pročitajte još:
Donbas: Ukrajinske snage nastavljaju granatiranje; u slučaju dalje eskalacije slede recipročne mere
Situacija u Donbasu se opet pogoršava, pokrovitelji Kijeva ćute
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala