- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Turska će sigurno kupiti još jedan komplet S-400

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaS-500
S-500 - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Ankara ne sumnja da će kupiti od Rusije drugi pukovski komplet protivvazdušnih raketnih sistema S-400, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Što se tiče kupovine drugog paketa S-400 od Rusije, nema sumnje da će se to desiti. Zajedno sa Rusijom preduzimamo mnogo koraka, kako po pitanju S-400, tako i po drugim temama u sferi vojne industrije. Tokom gašenja požara koristili smo ruske avione. U telefonskom razgovoru sa Putinom sam razgovarao na tu temu. Kada budem posetio Rusiju, još jednom ćemo razgovarati o tome", rekao je Erdogan turskim novinarima u avionu, na povratku iz Sarajeva, javlja televizija NTV.

Isporuke najnovijih ruskih PVO sistema S-400, koji su izazvali krizu u odnosima Turske sa Sjedinjenim Američkim Državama, počele su sredinom jula 2019. godine.
Vašington je zahtevao od Turske da odustane od dogovora i zauzvrat kupi američke sisteme „Patriot“, preteći da će odložiti ili čak otkazati prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj.
Pored toga je saopšteno i da će Amerika uvesti i sankcije u skladu sa „CAATSA“ (zakon „O suprotstavljanju američkim protivnicima sankcijama“). Ankara je odbila zahtev i nastavila pregovore o isporuci dodatne serije S-400.
Strategičeskie učeniя Kavkaz-2020 - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2020
Turska i SAD formirale zajedničku grupu za rešavanje problema oko S-400
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala