- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Svetski hit na mrežama: Spava li Bajden na sastanku ili — mrda prstima

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Snimak sastanka Džozefa Bajdena i izraelskog premijera Naftalija Beneta, na kom se čini da je američki predsednik zaspao, postao je hit na društvenim mrežam. O tom spornom momentu pokrenuta je rasprava pod haštagom „SleepyJoe“ (Uspavani Džo).
Pažnju korisnika društvenih mreža privukao je deo sastanka na kome američki predsednik 30 sekundi skoro nepomično sedi sa blago spuštenom glavom i prekrštenim rukama, dok mu se Benet obraća i govori o „još jednom poglavlju lepe priče o prijateljstvu dve zemlje“.
„Još samo tri godine ‘Uspavanog Džoa’“, „Nismo ga nazvali ‘Uspavani Džo’ bez razloga“, neki su od komentara na Tviteru.
„Ako malo bolje razmislite, ovo su bile najduže dve nedelje za njega što se tiče posla u poslednje dve godine. Nije ni čudo što je morao da odmori oči“, prokomentarisao je još jedan korisnik Tvitera.
Međutim, novinarka „Politika“ i „Vašington posta“ Lois Romano tvrdi da Bajden nije zaspao, a njegovo mišljenje deli i novinar Si-En-Ena Danijel Dejl.
Dejl je to čak i obrazložio kroz četiri tačke, dajući uvid u ceo video-snimak.
Pod jedan „Bajden govori“, pod dva „Bajden gleda u Beneta“, pod tri „Bajden spušta pogled, ruke mu se pomeraju u trenutku kada Benet pominje ‘teške dane’ ove nedelje“, i pod četiri „Bajden odmah odgovara Benetu“.
Dejl je tvrdnje da je Bajden zaspao tokom sastanka u petak u Beloj kući nazvao besmislicama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala