- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je „meta broj 1“ u Njujorku – naciljao ga je i Rus

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, svestan je toga da na US openu, koji počinje u ponedeljak, svi imaju glavni zajednički cilj, a to je da sputaju Novaka Đokoviću u pohodu na četvrtu Grend slem titulu u godini.
Ruski teniser i dalje čeka na prvenac na Grend slemu, a isti slučaj je i sa Stefanosom Cicipasom, Sašom Zverevim, Andrejom Rubljovom i ostalim igračima iz vrha svetskog tenisa.
Glavnog krivca za to treba da traže u Novaku Đokoviću, ali i Rafaelu Nadalu, koji su ih veliki broj puta sprečavali u završnicama turnira.
Ipak, kako se godine prolaze, tako i njihove šanse postaju sve veće jer Đoković i Nadal ulaze u pozne igračke godine i ovogodišnji US open biće velika šansa za Medvedeva i ostale „mlade lavove“.
„Ovde smo da mu ne dozvolimo da osvoji US open. Pogledajte šta je Saša uradio na Olimpijskim igrama. Igrao je na neverovatnom nivou i pobedio je Novaka“, kazao je Medvedev novinarima u Njujorku.
Medvedev je svestan da mora da igra neverovatno, ali mu sjajna igra iz Australije ranije ove godine neće biti dovoljna, pošto tada u finalu nije osvojio ni set.
I, tačno je ovo što kaže ruski teniser, ali grend slemovi su druga priča u odnosu na Olimpijske igre.
U prošlosti smo videli kako glavni izazivači budu jako blizu da pobede Đokovića, ali treba osvojiti tri seta protiv njega, a to nekada izgledao kao nemoguća misija.
Ove godine i jeste (nemoguća misija) pobediti ga jer je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, i u Njujorku će pokušati da postane prvi teniser u Open eri koji će osvojiti sva četiri Grend slema u jednoj godini.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Đoković ponovo rekao nešto zbog čega su mu mediji napravili pakao
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Đoković protiv danskog vunderkinda na startu US opena!
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Olga Danilović u glavnom žrebu US opena!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala