- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ubica Roberta Kenedija čeka odluku o uslovnom otpustu na slobodu

© AP PhotoRobert Kenedi
Robert Kenedi - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Kalifornijski odbor za reviziju zatvorskih kazni preporučio je za uslovni otpust Sirhana Sirhana, palestinskog izbeglicu koji izdržava doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva američkog predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija 1968. godine.
Sirhanu (77) je ranije 15 puta odbijana molba za uslovni otpust, a najnoviji zahtev biće razmatran pred komisijom koja može da odluči da ga uslovno pusti na slobodu, prenosi Rojters.
U tom slučaju bi guverner Kalifornije imao 30 dana da prihvati ili odbaci odluku komisije za pomilovanje.
Tu odluku će verovatno donositi aktuelni guverner Kalifornije Gevin Njusom iz redova Demokratske stranke pod pretpostavkom da preživi proces opoziva koji je zakazan za septembar. Međutim, ukoliko guverner ne preduzme ništa u vezi sa uslovnom otpustom, zatvorenik bi bio pušten na slobodu.
Sirhan, koji je rođen u Palestini, osuđen je za ubistvo Kenedija u kuhinji hotela „Ambasador“ u Los Anđelesu 5. juna 1968. godine.
Do pucnjave je došlo nekoliko minuta nakon što je Robert Kenedi, tada američki senator iz Njujorka, bivši državni tužilac i predsednički kandidat održao svoj pobedonosni govor nakon osvajanje stranačkih izbora u Kaliforniji, preneo je Tanjug. Robert Kenedi je podlegao povredama dan nakon atentata.
Merilin Monro - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
„Bomba: Noć kada je Bobi Kenedi ubio Merilin Monro“ – nova knjiga otkriva mračne tajne
Zatvor  - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2019
Kenedijev ubica izboden u zatvoru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala