- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov odgovor pamtiće celog života – a sada će i igrati protiv njega /video/

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASDanski teniser Holger Rune
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Holger Rune, osamnaestogodišnji teniser iz Danske, imaće veliku čast na startu US opena, pošto će se sastati sa idolom i najboljim teniserom sveta – Novakom Đokovićem.
Mladi Danac pre nekoliko meseci bio je oduševljen što će trenirati sa Đokovićem, a u utorak 31. avgusta imaće jedinstvenu šansu da odigra prvi meč na Grend slemu – i to baš protiv srpskog igrača.
Ipak, vratimo se nekoliko meseci unazad, tačnije u mart kada je Rune otkrio medijima kako ga je Đoković jednim potezom oduševio i kako će to pamtiti celog života.
Novak Đoković odlučio je da preskoči Masters u Majamiju i Rune je to video kao idealnu priliku da trenira sa Srbinom u Monaku.
„Da budem iskren, pisao sam mu na Instagramu. Pitao sam ga da li će biti u Monaku pošto sam video da neće učestvovati na Mastersu u Majamiju. Odgovorio mi je da hoće i pozvao me da treniramo“, otkrio je Rune za „TV 2 Sport“.
„Sjajno je što ću trenirati sa njim. To mi daje i samopouzdanje. Trenutno ne postoji bolji igrač sa kojim mogu da treniram, Novak je prvi teniser sveta. Biće to dobar sparing“, dodao je.
I, tako je bilo. Nekoliko dana posle ovoga mladi Danac okačio je na zvaničan Instagram profil sliku sa komentarom: „1-0 za mene Nole. Sjajna energija na terenu“.
Trening sa Đokovićem očigledno je dosta značio 18-godišnjaku pošto se trenutno nalazi u seriji od trinaest pobeda zaredom.
Osvojio je čelendžere u San Marinu i Veroni, zatim je uspešan bio i u kvalifikacijama za US open i sada ga čeka duel sa Novakom u prvom kolu poslednjeg Grend slema.
Rune će na US openu debitovati na Grend slemu i, iako će verovatno biti poražen, sjajno je što će moći da igra na najvećem terenu protiv najboljeg.
Meč Đokovića i Runea igra se u utorak u večernjim časovima.
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Đoković protiv danskog vunderkinda na startu US opena!
Aleksander Zverev proslavlja pobedu protiv Matea Beretinija u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
SPORT
Ruskinja odbrusila Nemcu: Ne plašim se tebe, tvoje porodice i tvojih advokata!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Đoković ponovo rekao nešto zbog čega su mu mediji napravili pakao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala