- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Zamoliću ih da kažu koliki je budžet“ – Obradović iskreno o Panteru, Lideju...

© Sputnik / Petar TadićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Željko Obradović, proslavljeni srpski košarkaški stručnjak i trener Partizana, rekao je da se nada da će Zoran Savić, sportski direktor kluba, i predsednik Ostoja Mijailović izaći u javnost i reći koliki je budžet crno-belih u sezoni 2021/22.
Partizan je ovog leta doveo osam kvalitetnih košarkaša među kojima su Kevin Panter i Zek Lidej direktno došli iz Olimpije iz Milana – ekipe koja je igrala Fajnal for Evrolige.
U javnosti su odmah počele priče oko budžete, oko visine ugovora... Zatim je i trener Milana Etore Mesina izjavio da je Panter prihvatio ponudu Partizana jer je ona bila veća od onoga što su mu oni nudili, i to je samo podgrejalo priču o platežnoj moći crno-belih.
„Bio sam u Pioniru kada je stigla vest da je Milano rešio da ne produži ugovor sa Kevinom Panterom. Istog trenutka sam okrenuo Zorana Savića i rekao: 'Ajde proveri to'. Dobio sam informaciju od mog bivšeg košarkaša Điđija (Datomea), pitao sam da nije neki problem, šta se dešava... Điđi mi je rekao da je super dečko, super se ponašao i da je istina to (da nisu produžili ugovor)“, rekao je Obradović za „Al Džaziru“ i dodao:
„Zoran mi je istog trenutka poslao telefon Pantera, okrenuo sam ga i imao sam izvanredan razgovor s njim. Ako mene pitate ja sam bio iznenađen njegovom reakcijom, dogovorili smo se da se čujemo i sledeći dan. Sledeći dan mi je rekao: 'To je to. Potpisaću'. Koliko su ljudi bili iznenađeni, toliko sam i ja. Ali, očigledno kada pričaju dva odrasla čoveka koja razumeju jedan drugog, da se veoma brzo dogovore.“
Obradović kaže da nikada nije pričao sa košarkašem o novcu i da je to pitanje za sportskog direktora i predsednika kluba.
„Panter je čovek koji je shvatio šta mu pričam i šta može da dobije. To je njegov život, njegova karijera... Sve ostalo, ovo o čemu pričate, o novcu, budžetu, to su pitanja za Zorana Savića i predsednika Ostoju Mijailovića. To nije pitanje za mene, ja nikada sa igračem nisam pričao o novcu“, kazao je Obradović.
„Zoran Savić će da izađe i da vam kaže, to ću zamoliti njega i predsednika (Ostoju Mijailovića) da urade i da stave, vama novinarima i celoj javnosti, da ne bilo tračeva, koliko košta ovaj tim Partizana, a koliko je košta prošle godine. Ono što ja imam kao informaciju jeste što je apsolutno normalno, ali neću ja o tome da pričam jer je to posao Zorana Savića.“
Trener Partizana nastavio je da priča o budžetu i sklapanju timova.
„Ovde se radi o jednoj stvari, da kada pravite budžet tima, vi imate košarkaše za koje mislite da vrede određeni nivo ugovora, a imate i druge košarkaše koji nisu na tom nivou i na osnovu toga raspodelite novac. To sam radio u klubovima u kojima sam radio. Menadžer dođe i kaže: 'Imamo ovu mogućnost, šta hoćeš? Hoćemo da stavimo ovde malo više, a ovde manje?'. To smo mi uradili i apsolutno je tačno da neki košarkaši u Partizanu imaju nešto veće, a neki niže ugovore. Ali to je sve u odnosu na kvalitet, to je u svakom klubu tako.“
Partizan je ovog leta doveo Jama Madara i Dalas Mura – košarkaše koji će biti zaduženi za organizaciju igre.
„Zoran mi je doneo spisak, i ako mi verujete, gledali smo 20 plejmejkera. Ja sam izabrao ovog dečka (Jam Madara). Zašto? Zato što ima 21 godinu, zato što mislim da je on neko ko uživa igrajući košarku. Zašto sam insistirao i uspeo da ubedim malog Aleksu Avramovića da dođe? Zato što je to isto to. Želeo sam da napravim tim koji su gladni uspeha, koji su željni košarkaške igre. Zek Lidej mi je na prvom treningu pokazao da je takav. Svi ovi ostali su mladi, ovi su iskusniji i mislim da je to izvanredan spoj“, rekao je Obradović.
„Koliko smo daleko? Verujte da smo mnogo. Danas na treningu nisam imao njih sedmoricu, i trebalo bi da krenem da kukam? Lideja sam pustio da ode u Ameriku i bude kum, što je normalno. Zagorca da vidi sina, takođe. Panter ima manji problem s ramenom, nije trenirao nijedan trening. Drugi plej tek stiže iz Amerike. Smailagić ima malu povredu... Da li treba da kažem mladim igračima da nije toliko bitan trening? Ne, baš obrnuto. Mora da se radi još jače. To je deo trenerskog posla.“
Obradović je na kraju još jednom naglasio da se nada da će Savić i Mijailović izaći u javnost i reći koliko je budžet kluba.
„Najiskrenije se nadam da će predsednik klub i Zoran da izađu sa budžetom koji je više nego normalan. A kada to kažem to je nivo sredstava koji je raspoređen prethodnih godina. To je sve što mogu da vam kažem. Ja nemam ugovor sa Partizanom. Nisam potpisao, zato što meni ne treba ugovor. Ne treba mi. Gospodin Ostoja Mijailović je čovek kom verujem, da l' ću da ga potpišem sutra? Otkud znam, nemam pojma. Mnogo mi je važnije da imam sve igrače na treningu“, kazao je trener Partizana.
Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović tokom finala Evrolige protiv moskovskog CSKA. - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Obradović je rekao sve – bez pominjanja slučaja „Jokić“ /video/
Skuči Smit (Mega) i Markus Pejdž (Partizan) - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Obradović se odrekao usluga Pejdža i Mozlija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala