- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Transformer „Strela“: Novo terensko vozilo u ruskoj armiji

© Foto : Instagram / kbm_roadsterNovo terensko vozilo "Strela"
Novo terensko vozilo Strela - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Novo rusko terensko vozilo „Strela“ predstavljeno je na međunarodno-tehničkom forumu „Armija 2021“ koji je otvoren 23. avgusta.
Prošle godine je predstavljeno lako oklopno vozilo „Strela“ , a ove godine na forumu „Armija 2021“ pokazali su civilnu verziju vozila u koji može da se smesti pet putnika. Kabina i prednji deo automobila je od popularnog komercijalnog modela, hauba, blatobrani, šasija i ostali elementi automobila su napravljeni od kompozitnog materijala.
Terensko vozilo je napravljeno u Vojno-industrijskoj kompaniji u saradnji sa specijalistima Konstruktorskog omladinskog biroa, koji je 2014. godine proizveo roudster „Krim“.
Vozilo je opremljeno led optikom, snažnim branicima, gumama sa felnama, blatobranima, pragovima i može da se transformiše u pikap kako bi prevozio veći teret.
Oklopno vozilo K4386 Tajfun-VDV  - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Ruske Vazdušno-desantne snage dobijaju pojačanje: Stižu najnoviji „Tajfuni“
Terensko vozilo koristi turbodizel i ima šestostepeni menjač. Masa prototipa „Strele“ je 2.600 kilograma, dok je nosivost 900 kilograma. Auto je dugačak 5.090 milimetara, širine 2.350 milimetara, visine 1.995 milimetara i među osovina je 1.900 milimetara.
Ima nekoliko varijanti karoserije, može imati troja ili petoro vrata, i proizvodiće se u verziji jednorednog ili dvorednog pikapa. Za sada nije poznato kada će biti proizveden.
Prošle godine je direktor Vojno-industrijske kompanije Aleksandar Krasovicki govorio o novom oklopnom vozilu „Strela“ i naveo da ruska vojska u svom naoružanju nema slično.
Helikopter tipa Mi-8 može da transportuje oklopno vozilo. Njegova ukupna masa je 4,7 tona. Predviđen je za prevoz ljudi i različitog tipa tereta uzimajući u obzir potreban nivo zaštite i može da preveze do 8 ljudi. Maksimalna brzina na putu mu je 155 kilometara na sat.
Oklopno vozilo Tigar-M - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Na leđima ruskog „Tigra“: Specijalci se obrušili na „neprijatelja“ /video/
„Strela“ može da obezbedi balističku zaštitu druge klase (zaštita od metaka sa termalnim patronama, koje se ispaljuju iz Ak-74 i AKM, a takođe i od netermalnih metaka, koje se ispaljuju iz SVD). Njegova protivminska zaštita dozvoljava da se sačuva posada prilikom miniranja ili upotrebe eksplozivne naprave do dva kilograma.
Forum „Armija 2021“ će trajati od 22. do 28. avgusta u izložbenom centru „Patriot“, na aerodromu „Kubinka“ i poligonu „Alabino“.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala