- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija modernizovala jedan od najlepših jurišnih helikoptera na svetu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Mi-35P "Feniks" na forumu "Armija 2021"
Helikopter Mi-35P Feniks na forumu Armija 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Mi-24 je možda i najlepši jurišni helikopter u svetu, ali i dostojan poštovanja – prvi put je poleteo 1969. godine. Kako unutrašnjost ne bi zaostajala za prijatnim spoljnim izgledom, u Rusiji je izvršena duboka modernizacija helikoptera i tako je nastao Mi-35P.

„Potrudili smo se da sačuvamo sve kvalitete i funkcije koje je imao Mi-24 – brzinu, visinu leta, brzinu uspona. Helikopter je opremljen digitalnim autopilotom i sistemom za navigaciju u koji se može uneti elektronska mapa područja. Ugrađen je sistem za savremenu radio-komunikaciju“, izjavio je zamenik glavnog konstruktora fabrike za helikoptere „Rostvertol“ Sergej Čebikin, prenosi televizija „Zvezda“.

Kako je dodao, na helikopteru Mi-35P su pripremili opremu i instalirali nišan za noćni vid sa termovizijskim kanalima. Takođe su dodali laserski daljinomer i sistem za kontrolisanje navođenih protivtenkovskih raketa.
Televizija „Zvezda“ objavila je ekskluzivan snimak iz helikoptera koji je predstavljen na međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2021“.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala