- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Premijer liga: Romanov Čelsi odoleo Liverpulu, Siti „razmontirao“ Arsenal

© AP Photo / Rui VieiraDetalj sa utakmice Siti – Arsenal u 3. kolu Premijer lige
Detalj sa utakmice Siti – Arsenal u 3. kolu Premijer lige - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
Pratite nas
Fudbaleri Liverpula i Čelsija remizirali su rezultatom 1:1 u derbiju trećeg kola Premijer lige, dok je Mančester siti razbio Arsenal sa 5:0.
Čelsi je uspeo da odoli Liveprulu na Enfildu uprkos tome što je od završnice prvog poluvremena igrao sa igračem manje, nakon crvenog kartona beka Risa Džejmsa.
Toj situaciji prethodio je gol u 22. minutu koji je postigao Kai Haverc, nakon kornera pomenutog Džejmsa, savladavši Alisona fenomenalnim udarcem glavom.
Ipak, iako je Čelsi bio bolji rival, desio se veliki peh u trećem minutu nadoknade – Džejms je igrao rukom na gol liniji, a sudija Entoni Tejlor ga isključio iz igre.
Kontroverzna odluka verovatno je bila na štetu Čelsija, a penal je realizovao Mohamed Salah sigurnim udarcem sa 11 metara.
Do kraja utakmice Liverpul je konstantno napadao pokušavajući da iskoristi prednost igrača više, ali se tim kojeg je vlasnik Roman Abramovič odlično branio.
Aktuelni šampion Evrope je čak imao i nekoliko prilika da dođe do šokantne prednosti sa igračem manje, ali je na kraju došlo do podele bodova.
Ranije u toku dana, u „derbiju B“ trećeg kola, Siti je razmontirao Arsenal.
Već na poluvremenu tog meča bilo je 3:0, a i tu je viđen crveni karton, ovog puta za Švajcarca Granita Džaku, zbog starta sa dve noge.
Strelci za Građane bili su Gundogan u sedmom, Tores u 12. i Žezus u 43. minutu.
Za konačan rezultat pobrinuli su se Rodri u 53. i ponovo Tores u 84. minutu.
U subotu je odigrano još pet mečeva trećeg kola PL:
Aston Vila i Brentford su remizirali 1:1, Everton je na gostovanju poebdio Brajton sa 2:0, Njukasl i Sautempton su podelili bodove posle remija od 2:2, Lester je savladao Norič na gostovanju sa 2:1, a Vest Hem iznenađujuće remizirao sa Kristal Palasom na svom terenu, pošto je bilo 2:2.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala