- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mandić: Đukanović da lično prijavi skup na Cetinju i preuzme odgovornost

Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je da je izjava predsednika Crne Gore Mila Đukanovića o ustoličenju mitropolita Joanikija najbolja potvrda da Đukanović stoji iza ekstremističkog pokreta u Crnoj Gori.Dodao je da bi bilo hrabro i viteški da Đukanović lično prijavi skup i preuzme odgovornost za ono što se može desiti na Cetinju.
Mandić smatra da su ti, kako navodi, ekstremistički pokreti, usmereni protiv većinske Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC), prenosi RTCG.
„Očigledno je da je Đukanović nezadovoljan brojem okupljenih na prošlom skupu na Cetinju pa sada ovom manipulativnom formulacijom da će i on možda biti jedan od njih na skupu, koji planiraju 5. septembra, razotkriva svoju nameru da pošalje poruku da treba da bude mnogo više demonstranata tog dana na Cetinju“, smatra Mandić.
On je dodao da bi bilo hrabro i viteški da Đukanović lično prijavi skup i preuzme odgovornost za sve što se tog dana može desiti na Cetinju.
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je prethodno da je ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju dat, kako je naveo, neprimereno veliki značaj i izrazio nadu da će njegov apel da ustoličenje bude održano van Cetinja „čuti i uvažiti oni koji treba da ga uvaže“.
Đukanović je takođe rekao da će, ako ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ipak bude na Cetinju, 5. septembra biti u prestonici.
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2021
I Đukanović će 5. septembra biti na Cetinju – ako se ne promeni mjesto ustoličenja Joanikija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala